Mentale gezondheid

Verbeter de kwaliteit van jouw geestelijke gezondheid

Ervaar jij ook stress tijdens je studie? Tentamens, deadlines en het vinden van een stage of bijbaan zijn allemaal uitdagingen waar je als student mee te maken kunt krijgen. Dit kan veel druk op je leggen en je geestelijke gezondheid beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om aandacht te besteden aan je geestelijke gezondheid en te zorgen voor een goede balans in je leven.

Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat je niet de enige bent. De stress ervaart tijdens het studeren. Het is belangrijk om te begrijpen dat deze uitdagingen een natuurlijk onderdeel zijn van het studentenleven. Het goede nieuws is dat er manieren zijn om je mentale gezondheid te ondersteunen en stress te verminderen.

In deze blog krijg je praktische tips die je kunnen helpen om je geestelijke gezondheid te ondersteunen en beter om te gaan met stress tijdens je studentenleven. Dus, maak je klaar voor een meer ontspannende studietijd!

perfectionisme student

Tips voor het behouden van een gezonde geest

 • Creëer een dagelijkse routine
  Het creëren van een dagelijkse routine kan helpen om structuur en stabiliteit te brengen in je dagelijks leven. Het kan ook helpen om je stress te verminderen en je mentale gezondheid te ondersteunen. Zorg voor voldoende slaap, gezonde voeding en beweging om je lichaam en geest gezond te houden. Maak tijd vrij voor ontspanning en sociale activiteiten om te genieten van het studentenleven.
 • Zoek steun bij vrienden en familie
  Het hebben van een goed sociaal netwerk kan helpen om je mentale gezondheid te ondersteunen. Zoek steun bij vrienden en familie wanneer je stress hebt of als je het even niet meer ziet zitten. Bespreek je gevoelens en zorgen en vraag om advies of hulp wanneer dat nodig is.
 • Maak gebruik van beschikbare hulpbronnen
  Als je merkt dat je mentale gezondheid achteruit gaat, weet dan dat er hulp beschikbaar is. Bekijk ons aanbod aan trainingen bij StudentSkills. Onze trainingen zijn ontworpen om je te ondersteunen bij het versterken van je soft skills en je potentieel te maximaliseren, zodat je sterk staat in een veranderende wereld. We zijn er om je te helpen bij elke stap van je reis
 • Zorg voor een goede werk-studie-balans
  Het vinden van een goede balans tussen werk en studie is essentieel voor je mentale gezondheid. Probeer je werk en studie zo te plannen dat je voldoende tijd overhoudt voor ontspanning en sociale activiteiten. Zorg ervoor dat je tijd hebt om te doen wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt. Hierdoor kun je beter omgaan met stress en blijf je mentaal gezond.

Zorg goed voor je mentale gezondheid

Met deze tips kom je al een eind op weg, maar wees niet bang om hulp te zoeken als je merkt dat je moeite hebt om alles in balans te houden. Bij StudentSkills bieden we verschillende trainingen aan waarin je kunt leren hoe je jezelf beter kunt leren kennen en meer balans kunt krijgen. Neem vooral een kijkje op onze website voor een overzicht van de verschillende trainingen die we aanbieden.