Over ons

Wij helpen studenten om stevig te staan en te groeien in een snel veranderende wereld vol onzekerheid

Onze missie

Studenten versterken en begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling en geluk, dat is StudentSkills. Want wij weten hoe de huidige prestatiemaatschappij veel druk legt op jou en dat diverse crisissen (klimaat, woningtekort, migratie) het er ook niet beter op maken. Daarom bieden wij laagdrempelige trainingen aan die gericht zijn op het versterken van jouw soft skills. Zodat we samen een samenleving creëren waarin studenten sterk staan in een veranderende wereld en elkaar steunen met zorg en begrip.

Onze kernwaarden

Onze kernwaarden zijn de drive achter alles wat we doen en geven richting aan onze cultuur. Ze zijn als een kompas voor ons avontuur. Hier zijn ze, onze kernwaarden:

  • Verbinding – we delen de mooie en de minder leuke dingen die we meemaken
  • Vertrouwen – we weten dat we op elkaar kunnen bouwen
  • Betekenis – wij willen graag van betekenis zijn voor jou en voor de wereld
  • Commitment – we zijn toegewijd aan het werk dat we met elkaar doen
  • Zorg voor elkaar – we steunen elkaar en kijken naar elkaar om

Ons team

Wij zijn een klein en gedreven team van enthousiastelingen die er keihard aan werken om onze sociale purpose uit te dragen. Frans is onze kartrekker. Hij heeft een achtergrond in de psychologie en zit boordevol passie om die kennis toe te passen in het helpen van anderen. Frans is verantwoordelijk voor onze programma’s en stuurt diverse trainers en coaches aan. Nirvana is onze stagiaire en onze junior marketingadviseur. Ze studeert communicatie in Groningen en is zeer geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling. Peter Jan is onze online marketing bobo die meedenkt in de strategie van onze organisatie. Bouwyn is onze whizzkid en dus verantwoordelijk voor al het programmeerwerk, maar bijvoorbeeld ook voor onze huisstijl. Ruben is student en doet onze financiën. Hij zit in het derde jaar van de opleiding finance & control in Groningen. Jasper heeft Nederlands gestudeerd en journalistiek geprobeerd, maar heeft zijn plek bij ons gevonden als marketing manager. Arjen en Harrie zijn de boys die met een zak geld zijn aangekomen om onze organisatie te voorzien van brandstof. Zij zijn investeerders met een groot hart en met een visie. Arjen is van huis uit docent en Harrie psycholoog, dus zij snappen precies waar wij mee bezig zijn en wat studenten van tegenwoordig nodig hebben.

Ons opleidingsinstituut

Onze trainingen worden uitgevoerd door ons NRTO erkende opleidingsinstituut StressWise Academy. Onze trainingen worden onder verantwoordelijkheid van onze Academy ontwikkeld en onze trainers worden er opgeleid. Veel van wat de Academy ontwikkelt heeft een raakvlak met ACT: Acceptance & Commitment Therapy. De kern van ACT draait om actie: toegewijd bezig zijn met wat voor jou belangrijk is, ook al is dat (soms of vaak) moeilijk. Je zou kunnen zeggen: volg je hart. De trainingen van StudentSkills zijn geïnspireerd op deze nieuwe stroming in de psychologie over acceptatie en toegewijd handelen.

onze vacatures en stageplekken

Studenten spelen bij onze jonge organisatie de hoofdrol. Wij versterken ons team dan ook graag met stagiaires. Daarbij maakt het ons niet zoveel uit wat je studeert, het gaat ons erom wie je bent en dat je (heel) enthousiast bent over wat wij doen. En dat je wilt bijdragen aan onze missie en je herkent in onze kernwaarden. Jouw opleiding zal eisen stellen ten aanzien van je stageplek en daar proberen wij aan te voldoen. Als je bij ons stage komt lopen krijg je een leuke stagevergoeding en maak je oprecht deel uit van ons team. En je kunt alle trainingen uitproberen en meedenken in wat studenten nodig hebben qua soft skills. Wij zoeken samen met jou naar de leukste en meest interessante plek binnen onze organisatie. Zoals onze huidige stagiaire Nirvana, die communicatie studeert in Groningen en nu deel uitmaakt van ons marketingteam.