Volg kosteloos een training

Wat is het STAP-budget?

Je kunt onze trainingen gratis volgen met het STAP-budget

Wat is het STAP-budget?

De overheid wil goede scholing mogelijk maken voor een brede doelgroep. Daarom kun jij als student tot wel €1.000 STAP-budget per jaar aanvragen voor een training. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Het STAP-budget is bedoeld om je positie op de arbeidsmarkt te versterken. Je kunt per kalenderjaar één keer gebruikmaken van je STAP-budget, bijvoorbeeld om kosteloos een training te volgen bij StudentSkills.

Voor wie is het STAP-budget?

Iedere volwassene met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt komt in aanmerking voor het STAP-budget. Je hebt recht op STAP-budget als:

  • Je 18 jaar of ouder bent
  • Jij of je partner de Nederlandse of andere Europese nationaliteit hebt
  • Je dit kalenderjaar nog geen STAP-budget hebt gekregen en er nog budget beschikbaar is

Je kunt dit budget aanvragen bij het UWV. Wij helpen je met de aanvraag, zodat dit heel gemakkelijk wordt. Jij hoeft straks alleen maar je STAP-budget aanvraag in te dienen bij het UWV.

Welke scholing komt in aanmerking voor het STAP-budget?

Alle trainingen van StudentSkills komen in aanmerking voor het STAP-budget. Dit betekent dat al onze trainingen kosteloos zijn te volgen.

Je kunt je STAP-budget woensdag 26 april aanvragen. Met de toekenning van jouw STAP-budget op deze datum kun je een van onze trainingen met startdatum vanaf 29 maart volgen. Het UWV heeft wat tijd nodig om alle aanvragen die zij binnenkrijgen te verwerken waardoor het ongeveer een maand duurt voordat je kunt starten. Maak nu gebruik van jouw scholingsbudget van €1.000. En volgend jaar ligt er gewoon weer een nieuw STAP-budget van €1.000 voor je klaar.

Er ligt €1.000 voor je klaar, maak er gebruik van

Al onze trainingen komen in aanmerking voor het STAP-budget. Dit betekent dat je onze trainingen kosteloos kunt volgen en elk jaar €1.000 subsidie kunt ontvangen voor onze trainingen. Er ligt €1.000 op je te wachten bij het UWV om je aan te moedigen een training te doen. Wij begeleiden je vervolgens volledig én persoonlijk bij de aanvraag van je STAP-budget bij het UWV.

Laat deze mooie kans niet liggen en schrijf je direct in voor een training door het formulier onderaan deze pagina in te vullen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.