Bewezen effectief met wetenschappelijke basis

Stoppen met piekeren

Stoppen met piekeren met een online cursus met 6 uur groepstraining en optioneel 4 uur individuele coaching.

Minder piekeren en meer rust en ruimte in je hoofd

Je herkent het vast wel. Je ligt in bed en probeert te slapen, maar je hoofd blijft maar vol zitten met gedachten. ‘Heb ik wel genoeg geleerd?’ ‘Krijg ik wel een baan?’ ‘Is deze studie wel de juiste keuze?’ ‘Hoe zorg ik ervoor dat ik dit allemaal afkrijg?’ ‘Waarom overkomt mij dit toch altijd?’ Het is onmogelijk om je hoofd stil te krijgen en uiteindelijk lig je uren wakker, uitgeput en gestrest. Dit is een van de vele manieren waarop piekeren de kwaliteit van je leven in de weg kan staan. Maar natuurlijk is er een uitweg! Namelijk met onze krachtige online cursus ‘Stop met piekeren’, inclusief 4 uur persoonlijke online coaching.

Hoe piekeren de macht heeft

Piekeren is een strategie die we vaak onbewust toepassen die als doel heeft om onze problemen op te lossen. Dit werkt misschien tot op zekere hoogte voor onze praktische problemen, maar vaak niet voor onze emotionele problemen. Ons brein maakt hier alleen geen onderscheid in. Het piekeren gaat ten koste van jezelf en heeft vele negatieve gevolgen. Je concentratie vermindert, hebt onnodig last van negatieve gedachten en emoties, verlaagt je energieniveau en het gaat bovendien ten koste van je welbevinden. Dit zorgt voor een laag zelfbeeld en het gevoel machteloos te zijn. Dit zijn uiteraard niet de gevolgen die jij als student wil ervaren. Het is daarom tijd om controle te pakken en het piekeren te verminderen, zodat je meer rust kan ervaren.

Verminder piekergedachten met een korte, krachtige online cursus

Dag piekeren, hallo rust en ruimte! Samen met een enthousiaste trainer en persoonlijke coach ga je aan de slag om jouw zelfvertrouwen te vergroten. In slechts 6 tot 10 uur tijd creëer jij meer rust en ruimte in je hoofd. De cursus bestaat uit de volgende twee onderdelen die jou de tools geven om je piekeren te verminderen:

  • 4 online trainingen van 1,5 uur: je leert meer over het verband tussen je gedachten, denken en piekeren. Je neemt je eigen piekeren onder de loep en leert begrijpen waarom we piekeren. Aan de hand van de wetenschappelijk bewezen methodieken MCT en ACT leer je je gepieker vervolgens van je af te zetten en te kanaliseren, zodat je gedachten functioneel gebruikt kunnen worden. De inhoud van je gedachten staan daarbij niet op de voorgrond, maar met name de functionele kant krijgt de aandacht.
  • Optioneel: 4 individuele online coaching sessies van 1 uur: met je coach maak je een vertaalslag naar je persoonlijke leven. Je bespreekt jouw moeilijkheden en kansen met betrekking tot piekeren. Daarnaast helpen de gesprekken je om de kennis die je tijdens de training hebt opgedaan direct vorm te geven zodat je op die manier de tools ook écht kan integreren in je leven. 

De combinatie van de online trainingen en individuele coaching sessies zorgt ervoor dat je niet alleen de kennis opdoet, maar deze ook direct toepast in jouw persoonlijke situatie. Dus grijp jouw kans om met minder gepieker en meer rust door het leven te gaan. Reserveer nu je plek.

Resultaat van de cursus
Stoppen met piekeren

Na afloop van de cursus heb je meer ruimte voor de dingen die belangrijk voor jou zijn met de volgende resultaten:

  • Je ervaart dat je een keuze hebt om te piekeren of afstand te nemen van je gedachten
  • Je voelt je krachtiger en energieker doordat je gedachten je niet meer in de greep hebben
  • Je hebt meer rust en ruimte in je hoofd
  • Je maakt functioneel gebruik van je gedachten en je zorgen
  • Je voelt je minder angstig en gedeprimeerd. MCT is wetenschappelijk bewezen angst en depressie te verminderen in veel mensen
Beschikbare data

Reserveer nu een plek voor de cursus Stoppen met piekeren

Waar wacht je nog op? Word de baas van je leven en reserveer je plekje voor ‘Stoppen met piekeren’. Vind je de investering te veel? Dan is het ook mogelijk om in termijnen te betalen. Als je hier gebruik van wil maken, laat ons dit dan vooral weten. Schrijf je direct in via het formulier en ontvang binnen enkele werkdagen een bevestiging. Als je vragen hebt, stel ze gerust in het formulier. We staan voor je klaar. Blijf niet langer vastzitten in je stress en piekergedachten, waardoor je levenskwaliteit en je potentieel worden verminderd. Maak nu de stap om actie te ondernemen en geef je leven een boost door je aan te melden voor deze waardevolle cursus!