Tips voor het ondersteunen van jouw mentale gezondheid

Besteed aandacht aan je mentale gezondheid

Als student heb je vaak te maken met stressvolle situaties, zoals tentamens, deadlines en het vinden van een stage of bijbaan. Dit kan allemaal veel druk op je leggen en je mentale gezondheid beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om aandacht te besteden aan je geestelijke gezondheid en te zorgen voor een goede balans in je leven. In deze blog geven we je tips voor het ondersteunen van jouw mentale gezondheid.

perfectionisme student

Tips voor het behouden van een gezonde geest

 • Creëer een dagelijkse routine
  Het creëren van een dagelijkse routine kan helpen om structuur en stabiliteit te brengen in je dagelijks leven. Het kan ook helpen om je stress te verminderen en je mentale gezondheid te ondersteunen. Zorg voor voldoende slaap, gezonde voeding en beweging om je lichaam en geest gezond te houden. Maak tijd vrij voor ontspanning en sociale activiteiten om te genieten van het studentenleven.
 • Zoek steun bij vrienden en familie
  Het hebben van een goed sociaal netwerk kan helpen om je mentale gezondheid te ondersteunen. Zoek steun bij vrienden en familie wanneer je stress hebt of als je het even niet meer ziet zitten. Bespreek je gevoelens en zorgen en vraag om advies of hulp wanneer dat nodig is.
 • Maak gebruik van beschikbare hulpbronnen
  Als je merkt dat je mentale gezondheid achteruit gaat, weet dan dat er hulp beschikbaar is. Bekijk ons aanbod aan trainingen bij StudentSkills. Onze trainingen zijn ontworpen om je te ondersteunen bij het versterken van je soft skills en je potentieel te maximaliseren, zodat je sterk staat in een veranderende wereld. We zijn er om je te helpen bij elke stap van je reis
 • Zorg voor een goede werk-studie-balans
  Het vinden van een goede balans tussen werk en studie is essentieel voor je mentale gezondheid. Probeer je werk en studie zo te plannen dat je voldoende tijd overhoudt voor ontspanning en sociale activiteiten. Zorg ervoor dat je tijd hebt om te doen wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt. Hierdoor kun je beter omgaan met stress en blijf je mentaal gezond.

Zorg goed voor je mentale gezondheid

Je mentale gezondheid is belangrijk en verdient aandacht en zorg. Wees niet bang om hulp te zoeken als je merkt dat je mentale gezondheid achteruit gaat. Door te werken aan een goede balans tussen werk en studie, het creëren van een dagelijkse routine en steun te zoeken bij vrienden en familie, kun je je mentale gezondheid ondersteunen en genieten van het studentenleven.