Veelgestelde vragen

Wat is het STAP-budget?

Met het STAP-budget kun je jaarlijks €1.000 subsidie ontvangen om een training of opleiding te volgen. Je kunt jouw STAP-budget gebruiken om gratis deel te nemen aan een training van StudentSkills. Schrijf je direct in voor een gratis training door hier te klikken.

Voor welke trainingen kan ik mijn STAP-budget gebruiken?

Je kunt jouw STAP-budget inzetten voor al onze trainingen, deze zijn hierdoor volledig gratis te volgen. Klik hier om je direct in te schrijven.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om aanspraak te maken op STAP-budget?

Als je voldoet aan de volgende voorwaarden, kom je in aanmerking voor het STAP-budget:

  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Jij of je partner heeft de Nederlandse of andere Europese nationaliteit
  • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-budget gekregen

Voldoe je aan de bovenstaande voorwaarden? Schrijf je dan hier in voor een gratis training.

Hoe kan ik mijn STAP-budget aanvragen?

STAP-budget aanvragen gaat als volgt:

  1. Schrijf je in voor een van onze trainingen. Inschrijven kan hier
  2. Wij sturen je binnen een week en in ieder geval vóór woensdag 26 april een STAP-aanmeldingsbewijs toe
  3. Vraag op woensdag 26 april om 10.00 uur je STAP-budget aan via stapuwv.nl
  4. Na woensdag 26 april ontvang je binnen 4 weken bericht over de goedkeuring. Je kunt starten met je training!
Waar kan ik mijn STAP-budget aanvragen?

Je kunt jouw STAP-budget aanvragen via stapuwv.nl. Het volgende aanvraagmoment start op woensdag 26 april om 10.00 uur. Om STAP-budget aan te vragen heb je een DigiD en een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Wij sturen je STAP-aanmeldingsbewijs op nadat je je hebt ingeschreven voor een training. Inschrijven kan hier.

Wanneer kan ik mijn STAP-budget aanvragen?

Elke twee maanden start er een nieuw aanvraagtijdvak. Het volgende aanvraagtijdvak begint op woensdag 26 april om 10.00 uur. Tijdens het vorige aanvraagmoment was het STAP-budget binnen twee uur op. Wij raden je daarom aan om op woensdag 26 april ruim vóór 10.00 uur klaar te zitten. Zo vergroot jij jouw kans op STAP-budget aanzienlijk.

Het lijkt mij lastig om STAP-budget aan te vragen. Kunnen jullie mij helpen?

Je kunt jouw STAP-budget zelf aanvragen bij het UWV. Wij nemen je bij de hand. Je ontvangt van ons e-mails met duidelijke instructies en ‘friendly reminders’. Op deze pagina kun je meer lezen over het STAP-budget. Heb je toch nog vragen? Bel dan met onze STAP-lijn via 088-2032640.

Wanneer ontvang ik mijn STAP-aanmeldingsbewijs?

Wij zorgen ervoor dat jij je STAP-aanmeldingsbewijs binnen een week ontvangt. Meestal heb je ‘m eerder binnen. Vragen over je STAP-aanmeldingsbewijs? Neem dan contact met ons op.

Wanneer hoor ik of mijn STAP-aanvraag is goedgekeurd?

Binnen vier weken nadat je aanvraag is ingediend laat het UWV weten of je aanvraag is goedgekeurd. Via stapuwv.nl kun je de status van je aanvraag bekijken.

Wat gebeurt er als ik niet in staat ben om het STAP-budget aan te vragen?

Het kan natuurlijk voorkomen dat jij door omstandigheden niet in staat bent om het STAP-budget aan te vragen, of dat je simpelweg niet door de wachtrij van het UWV komt. In dit geval hoef jij je geen zorgen te maken; jij mag je inschrijving dan vanzelfsprekend kosteloos annuleren.

Ik heb mijn STAP-budget al gebruikt, kan ik op een andere manier vergoeding krijgen?

Naast het STAP-budget kun je ook een vergoeding ontvangen via je werkgever of zorgverzekeraar. Werkgevers investeren graag in jouw gezondheid en via veel zorgverzekeraars kun je een (gedeeltelijke) vergoeding ontvangen. Informeer bij je werkgever of zorgverzekeraar voor de opties.